Bašta i vrt
  • Novi broj
  • Cveće
    • Cveće

      Hortenzija – ukras celog leta

      May 12, 2020

      Cveće

      Forzicija najavljuje proleće

      March 11, 2020

      Cveće

      Cinerarija – vesela gošća sa Tenerifa

      March 11, 2020

      Cveće

      Afelandra – pozdrav iz Brazila

      March 11, 2020

      Cveće

      ORHIDEJE TOKOM ZIME

      January 9, 2020

  • Bašta&Terasa
  • Povrtnjak
  • Travnjak&Vrt
  • UMETNOST&bašte

Bašta i vrt

  • Novi broj
  • Cveće
    • Cveće

      Hortenzija – ukras celog leta

      May 12, 2020

      Cveće

      Forzicija najavljuje proleće

      March 11, 2020

      Cveće

      Cinerarija – vesela gošća sa Tenerifa

      March 11, 2020

      Cveće

      Afelandra – pozdrav iz Brazila

      March 11, 2020

      Cveće

      ORHIDEJE TOKOM ZIME

      January 9, 2020

  • Bašta&Terasa
  • Povrtnjak
  • Travnjak&Vrt
  • UMETNOST&bašte
Bašta&Terasa

Napravite čaj od SVOG PERŠUNA

Ovaj napitak, pripremljen od biljke koju sami uzgajate (dakle, znate šta pijete), čisti organizam od toksina, pomaže smanjenje lošeg holesterola, snižava krvni pritisak i ublažava anemiju.

Zagrejte do ključanja ½ l vode, dodajte dve supene kašike svežeg peršuna i ostavite da kuva 5 minuta. Procedite, ostavite da se malo prohladi i popijte. Čaj se može piti u bilo koje doba dana, ali se ne preporučuje uveče jer podstiče mokrenje.

Peršun je izuzetno bogat vitaminom C (u 100 g biljke ima čak 170 mg ovog antioksidansa), a ono u čemu se naročito ističe jeste obilje retkog vitamina B12 neophodnog za produkciju crvenih krvnih zrnaca. Ne oskudeva ni u mineralima, sadrži dosta gvožđa, kalcijuma, mangana, magnezijuma, bakra.

Peršunov list poznat je kao odlično sredstvo za detoksikaciju organizma, a sadrži i supstance koje podstiču krvnu cirkulaciju i ublažavaju srčane tegobe. Najbolje je konzumirati ga svežeg, sušen i konzervisan gubi svojstva, ali ako se zamrzne zadržava sve korisne sastojke.

…

Ostatak sadržaja potražite u štamšanom izdanju ili preuzmite kompletna digialna izdanja putem online servisa Novinarnica.net

Napravite čaj od SVOG PERŠUNA was last modified: January 22nd, 2018 by gorananicic
čajPeršun
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
previous post
Celozija – plamičak u vrtu
next post
PALMA tropski dragulj

P0gledajte i ovo

Lantana- Tople boje sunca

Neprolazna lepota JAPANSKOG JAVORA

BOBICE donose boje u jesenji vrt

Sušenje aromatičnih biljaka

Opasno popino prase

Egzoticna privlačnost BAMBUSA


Potražite na kioscima

Novo na portalu!

  • PRIRODNI KAMEN KAO NEIZOSTAVNI ELEMENT UREĐENJA PROSTORA

  • Prelistavamo novi broj: Moja lepa bašta #30

  • Novi broj časopisa Moja Bašta

U trendu!

  • SUNCOKRET – neodoljivi patuljci

  • Amarilis veličanstveni

  • KALANHOJA – kraljica skromnosti

  • Prirodni SAVEZNICI VAŠE KOŽE

  • SOBNE BILJKE – zdrave i lepe cele zime

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top